Kansainvälinen toiminta

 

Terveydenhuollon Sihteerit ry on mukana pohjoismaisessa yhteistyössä.

Yhdistyksemme kuuluu täysivaltaisena jäsenenä Nordiska Läkarsekreterarorganisation (NOLO). Jäsenmaiden edustajat kokoontuvat vuosittain eri Pohjoismaissa ja joka 3. vuosi järjestetään pohjoismainen kongressi kaikille terveydenhuollossa työskenteleville sihteereille. Edellinen kongressi oli Helsingissä 28.–29.4.2016.

 

Vuonna 2023 isäntämaana on Norja, aika 3.-4.5.2023

Vuonna 2022 isäntämaana on Färsaaret, aika 3.-4.5.2022

Vuosina 2020 ja 2021 ei järjestetty kansainvälisiä kokouksia koronapandemian vuoksi

 

Vuonna 2019 isäntämaana oli Ruotsi  ja kongressi järjestettiin Malmössä 25.–26.9.2019

https://mkon.nu/NOLO

 

 

 

 

 

 

 

Terveydenhuollon Sihteerit ry on kiinnostunut myös kansainvälisestä toiminnasta seuraten mm. IFHIMAn uutisia. Käytännöt ja päätökset ulkomailla voivat vaikuttaa suomalaisenkin osastonsihteerin työhön ja verkostoituminen virkistää toimintaa. Ajantasainen tieto auttaa kohtaamaan muutoksia ja mahdollisesti jopa vaikuttamaan tuleviin päätöksiin. 

Pohjoismainen yhteistyö, Nordiska Läkarsekreterarorganisation (NOLO)

Terveydenhuollon Sihteerit ry on NOLOn täysivaltainen jäsen. NoLon jäsenmaat kokoontuvat vuosittain eri Pohjoismaissa ja joka 3. vuosi järjestetään koulutuspäivät eli kongressi. Tänä vuonna oli Suomen vuoro toimia isäntämaana ja kongressi järjestettiin Helsingissä 28.-29.4.2016. Huhtikuun perinteiset koulutuspäivät olivat ainutlaatuinen tilaisuus: perinteiset koulutuspäivät ja pohjoismainen kongressi toteutettuna yhteistyössä sisaryhdistyksen kanssa! Tapahtumasta enemmän Terveydenhuollon Sihteerit -lehdessä, joka ilmestyi toukokuussa 2016.

 

International Federation of Health Information Management Association (IFHIMA)   

IFHIMA on yhdistys, jonka tavoitteena on toimia kansallisten yhdistysten yhteisenä foorumina ja antaa mahdollisuus tiedonvaihtoon esimerkiksi koulutus- ja teknologia-asioissa. IFHIMAlla on viralliset yhteydet Maailman terveysjärjestöön (WHO).  www.ifhima.org 

Kongressit ovat joka 3. vuosi. Yksittäisetkin henkilöt voivat liittyä IFHIMAan, jäsenetuina mm. jäsenlehti ja alennettu kongressimaksu. Kongressiin ovat tietysti tervetulleita myös ei-jäsenet.