Ordförandens kolumn

På grund av Korona har vi varit tvungna att ställa in de två planerade studiedagar, så vi bestämde oss för att ha en webbinardag. Outi Mikkola och Laura Kukkonen från Jyty hjälpte oss tekniskt för webbinariet. Stort tack till dem för framgången med allt. Ämnen för webbinariet var dataskydd, digitalisering, välbefinnande i arbetet samt interaktion och språkhantering. Dessutom talade Jytys Sini Felipe om sekreterarens rättigheter och plikter, det är bra att upprepa dessa saker då och då. Föreläsningarna fick bra feedback och kontakten var bra, även till Frankrike där den mest avlägsna förbindelserna var.

Ett årsmöte hölls i slutet av dagen. Av de avgående ledamöterna omvaldes. I stället har två ersättare, Kaarina Mäkitalo och Maija Vähämäki, avgått ur styrelsen. Tack Kaarina och Maija för samarbetet och all lycka i framtiden. Till den nya ersättaren valdes Päivi Ahdesmäki från Björneborg. Välkommen till teamet Päivi.

Avtalsförhandlingar med offentliga anställda pågår just nu. Ett övertids- och skiftväxlingsförbud pågår just nu när jag skriver detta. Förhoppningsvis hittar de snart en lösning till denna strid.

Nu börjar vi planera studiedagarna för mars 2023 och förhoppningsvis kommer Korona att inte längre begränsa verksamheten.

Jag önskar er alla vackra, varma och soliga vårdagar i väntan på sommaren.

Sinikka Hautamäki, ordförande